Zelfstudie werk en privébalans

Deze zelfstudie maakt je bewust van je gedrag binnen jouw balans tussen werk en prive, de mogelijke oorzaak van de onbalans en de herkomst hiervan. Je gaat inzien dat je jouw gedrag zelf hebt aangeleerd, al dan niet onder de invloed van anderen of van gebeurtenissen. Aangeleerd gedrag kun je gelukkig ook weer afleren. Met praktische gedragsoplossingen, voorbeelden, hulpvragen en oefeningen geeft de zelfstudie je de keuze om je huidige gedrag in te wisselen voor gedrag wat jou meer kan gaan opleveren.  

Onderwerpen
 
Prioriteiten stellen en keuzes maken, Grenzen aan het aantal prioriteiten, Het stellen van realistische prioriteiten, De tussendoelen, Minder prestatiedruk, Je werk: van moeten naar willen, Werk als energie bron, Hart voor de zaak?, Gezonde betrokkenheid bij het werk, Ongezonde betrokkenheid bij het werk., Het uitvoeren van je prioriteiten: wat houd je tegen?, Het helder krijgen van je beperkende overtuigingen, Zijn je beperkende overtuigingen nog realistisch?, De knop omzetten, Gebruik opbouwende overtuigingen, Werken aan je opbouwende overtuigingen.

Methode
 
De zelfstudie werk en prive balans, bestaat uit Mijn boek  "Zelfhulp bij stress, conflicten en andere ongemakken" met daarin een bundel van 5 Zelfstudies met eventueel een ondersteunend telefoon of webcam-gesprek met mij van 1 uur. Elke studie bestaat uit een beschrijving van het probleem, voorbeelden, praktische gedragsoplossingen, hulpvragen en oefeningen. De studie is zo opgezet dat je direct, ongeacht de volgorde, kunt starten met de zelfstudie naar keuze. De 5 zelfstudies zijn met elkaar verbonden en vullen elkaar aan. De zelfstudie is gebaseerd op Mijn methode, bestaande uit een combinatie van reguliere gedragstherapie, coachingtechnieken en ervaringen van cliënten in mijn praktijkNaar keuze krijg je voor, tijdens of na je zelfstudie 1 uur telefonische ondersteuning van mij. We bespreken dan samen jouw specifieke probleem in relatie tot jouw zelfstudie.

De uitgebreide behandeling vanuit de praktijk vind je op de pagina: Werk en Privé Balans

Zelfstudieboek inclusief 1 uur ondersteuning 

De zelfstudie bestaat uit het boek met de 5 zelfstudies, inclusief een ondersteunend telefoon of Skype gesprek met mij van 1 uur.  Op de pagina Zelfhulpboek kun je het boek bestellen voor 16,95 euro. Ondersteunende consulten zijn vanaf 49,95 euro los te bestellen op de pagina BestellenVoor, tijdens of na de zelfstudie neem je contact met mij op voor jouw ondersteunende consult. Hierna kun je zelf besluiten of je nog aanvullende consulten wilt afnemen.

Alleen de zelfstudie zonder ondersteuning 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon eerst eens zelf aan de slag te gaan met de zelfstudies. Je koopt dan het boek op de pagina Zelfhulpboek met daarin de bundel van 5 zelfstudies. Je kunt daarna zelf bepalen of je nog wel ondersteuning van mij nodig hebt.
 

Inhoud zelfhulpboek

‘Waarom kan jouw collega wel omgaan met                          
veel stress en jij niet? Waarom kan een 
andere wel voor zijn belangen opkomen,
maar vermijd jij liever het conflict. Dit boek
geeft je hierop een antwoord. Problemen komen
niet voort uit een gebeurtenis, maar hoe jij met
gebeurtenis omgaat. Lees verder    

Onderwerpen boek:

 - Beperkend gedrag
 - Omgaan met stress
 - Omgaan met conflicten
 - Werk en privébalans 
 - Realisatievermogen
 - Doen wat je wilt                                                                          
                                
                       Bestellen bij Uitgeverij Boekenbent                                

   Prijs 16,95 incl. BTW. Levertijd 2- 4 dagen
   167 pagina's Paperback
   ISBN 978-90-8570-868-1
   Uitgave jaar 2011