Zelfhulp bij stress, conflicten en andere ongemakken

Waarom kan een ander wel goed omgaan met veel stress en jij niet? Waarom kan een ander wel voor zijn belangen opkomen, maar vermijd jij liever het conflict? Dit boek geeft je hierop een antwoord; problemen komen niet voort uit een gebeurtenis, maar hoe jij met die gebeurtenis omgaat. De manier waarop jij met problemen omgaat, wordt bepaald door je irrationele overtuigingen. Overtuigingen waar je altijd aan "moet” voldoen, maar die onmogelijk altijd te realiseren zijn. Zo kan je de stellige overtuiging hebben dat je altijd door iedereen gewaardeerd en geliefd moet worden. Je kunt bijvoorbeeld ook vinden dat je altijd succesvol moet zijn en nooit fouten mag maken. Of, dat je nooit teleurgesteld mag raken en altijd je wensen vervult moet zien. 

Door dagelijks te "moeten” vasthouden aan dergelijke irrationele overtuigingen, zul je keer op keer teleurgesteld raken in jezelf en in anderen. Je bent gekwetst, verdrietig of boos wanneer het niet gaat zoals het zou "moeten” gaan. Door het stellen van eisen waaraan je onmogelijk altijd aan kan voldoen, kun je je uiteindelijk waardeloos en onzeker gaan voelen. Door het jarenlange dwangmatige "moeten" raak je ook nog eens oververmoeid, uitgeblust of zelfs ziek.  

Met behulp van de Rationeel Emotieve Therapie (RET) maakt dit boek je bewust van jouw irrationele overtuigingen. Je onderzoekt waar deze vandaan komen en hoe realistisch deze nu nog zijn. Je bepaalt wat het je nu en in de toekomst kost om deze vast te houden. Je ontdekt wat het je nu en in de toekomst oplevert door deze los te laten. Je leert hoe je dit kunt doen. Kortom, dit boek geeft je de keuze om te stoppen met het opleggen van onmogelijke eisen aan jezelf.   

In 6 hoofdstukken; beperkend gedrag, omgaan met stress, omgaan met conflicten, werk en privébalans, realisatievermogen en het doen wat je wilt, worden deze probleemgebieden behandeld. De aanpak is gebaseerd op beproefde reguliere gedragstherapieën, coachingtechnieken, gesprekken met cliënten en de visie en ervaringen van de schrijver zelf. In het boek worden naast oefeningen ook veel praktische gedragsoplossingen aangeboden.

Lees hier de    Recensies deskundigen
Bekijk hier de  Omslag van het Boek   
Lees hier de    Inhoudsopgave   
                                                                                                           
                          Bestellen bij Uitgeverij Boekenbent     
                           

   Prijs 17,95 euro 
   Levertijd 2- 4 dagen
   167 pagina's Paperback
   ISBN 978-90-8570-868-1
                          Uitgave jaar 2011