Klantenverhalen werkproblemen

Arend -  'Een goed doordacht stappenplan!'
 
Ik kwam bij Koos terecht na aanraden van een collega die zei 'Je moet eens professionele hulp gaan zoeken.' Hier gaat een verhaal aan vooraf. Tijdens mijn afstudeerstage liep ik tegen een aantal problemen aan. Ik kreeg papierwerk niet af, ik maakte beloftes die ik niet kon nakomen, ik durfde geen hulp van anderen in te schakelen, ik durfde geen werk uit handen te geven en uiteindelijk kwam ik niet verder dan alleen maar elke avond piekeren. Ik was erg huiverig om hulp te zoeken. Je hebt dan toch vaak het gevoel dat je bij een therapeut op een bank moet liggen met een doos Kleenex naast je. Daar had ik geen trek in.
 
Na rond te hebben gekeken in mijn omgeving kwam ik uit bij Koos. Ik herkende mezelf in de probleemsituaties die hij schetste op zijn website en besloot te bellen voor een intake. Ik voelde gelijk een klik. Het leek mij een goede kerel met een no-nonsense uitstraling. Vanuit mijn onderwijsachtergrond was ik ook onder de indruk van de bewuste opbouw van het traject. Er zat een goede methodiek achter die eerst terug greep op invloeden uit het verleden. Hierna werd de link gelegd naar hoe zich dit vertaalde naar het heden en de toekomst. Het programma zat goed in elkaar en je kreeg ook voldoende tijd om geleerde vaardigheden bij Koos toe te passen in je eigen praktijk. Hierdoor kon je het geleerde een aantal keer toepassen alvorens je doorging naar de volgende stap. Dit hielp voor mij erg goed in de bewustwording van gedrag. Ik kwam er op deze manier achter dat mijn stage in het onderwijs helemaal niet het probleem bleek te zijn. Het was de manier waarop ik uitdagingen, die het onderwijs mij bood, probeerde aan te pakken. Koos liet mij goed inzien hoe ik overtuigingen, ervaringen en routines uit het verleden gebruikte om te gaan met uitdagingen die ik nu had.
 
Stapsgewijs hebben wij er naar toegewerkt om bij mij weer de juiste motivaties naar boven te brengen. Ik heb dankzij dit traject veel plezier terug gekregen in het onderwijs, maar ook in mijn privéleven. Daar waar ik dacht langs te komen voor alleen werk gerelateerde problemen, kreeg ik ook 'relatie-advies.' Deze relatie loopt nu ook heel goed en wij beleven er veel plezier en liefde aan. Koos heeft mij bewust gemaakt van het belang van investeren in relaties.
 
Ik heb het gevoel dat ik een stuk bewuster in het leven sta. Dat ik keuzes maak op basis van mijn rationaliteit in plaats van mijn onderbewustzijn of mijn instinct. Het geeft mij een ontzettende rust dat ik weet dat ik de kapitein ben van mijn eigen schip.

Marjon - "Wat een opluchting!"

De reden dat ik naar Koos ben gegaan kwam omdat ik steeds meer stressklachten kreeg waardoor ik op den duur tijdelijk even niet meer kon werken. Ik begreep op dat moment nog niet wat er met mij aan de hand was en dat was frustrerend. Ik had wel door dat ik erg besluiteloos was en onrustig en ik had ook last van hyperventilatie aanvallen, toen ik het woord besluiteloosheid op Google intypte kwam ik als eerste terecht op Koos zijn site. Ik las alle kenmerken van de probleemgebieden en ik herkende me vrijwel in al die gebieden! Na gebeld te hebben met Koos kon ik al snel terecht voor mijn eerste coachingssessie. 

Over ongeveer 3,5 maand heb ik 5 coachingssessies gehad. In die 3,5 maand is er heel veel gebeurd met mij als persoon. Ik heb geleerd om het 'moeten' in mij los te laten en te veranderen naar 'willen'. Wat was dat al een opluchting! Ook ging ik steeds meer inzien hoe onrealistisch mijn 'moetjes' waren. Ik leefde op een automatische piloot en had heel veel vastgeroeste patronen niet door waardoor ik vast liep in mijn dagelijks leven. Koos heeft mij geholpen om weer contact te maken met mijn eigen ik. Door heel mooi mijn gevoel en verstand samen te laten spreken. Door middel van huiswerkopdrachten kon ik aan de slag gaan met mijn angsten en steeds meer mezelf worden. De methode 'het huis' was voor mij een keerpunt. Hier leerde ik inzien wat ik belangrijk vind en waar ik voor wil gaan in mijn leven. Dit zorgt ervoor dat ik mijn prioriteiten veel beter kan stellen. Ik weet beter wie ik zelf ben en wat ik wel wil en wat ik niet wil. 

De oprechte, professionele, enthousiaste en rustige houding van Koos hebben mij uit kunnen lokken om over de drempel te gaan, mij uit te dagen om mezelf te confronteren en in de spiegel te kijken. Jarenlang heb ik gedacht dat ik volop aan het leven was, maar ik was eigenlijk aan het overleven door mijn emoties weg te drukken uit angst dat ik niet zou kunnen leven. Bedankt Koos voor het inzicht dat je hebt gegeven. Ik ga nu zonder je verder maar ik neem heel veel handvatten mee die ik van je heb geleerd en mij verder kunnen helpen. 

Kim - "Het ging niet meer goed op mijn werk"

Nadat het op mijn werk niet meer goed ging en ik tegen zoveel frustraties opliep, heb ik besloten dat het nu eens tijd werd om professionele hulp in te schakelen. De krachtige en duidelijke site van Koos zorgde er voor dat mijn beslissing snel was genomen. Ook al moest ik er een eind voor rijden.

De sessies van 2 uur waren soms erg confronterend, maar gaven wel het inzicht in mezelf dat ik nodig had om op een andere manier naar dingen te leren kijken. Meer kijken naar wat je zelf wilt in plaats van steeds van alles te moeten. Waar geef je prioriteit aan –de oefening met het huis- en het afpellen van emoties en problemen.

Na vijf sessies kan ik zeggen dat ik me veel bewuster ben geworden van wat de oorzaak is van mijn beperkende overtuigingen en hoe ik hier mee om kan gaan. Ik zal vast nog wel eens in een valkuil trappen, maar door de gesprekken met Koos en zijn boek als naslagwerk, weet  ik nu wat ik in zo’n geval moet doen.  Bedankt Koos voor je fijne coachingsessies.

 

 
 
Ton - "Ik moet nu minder van mijzelf en ben daardoor minder zorgelijk en gelukkiger geworden"

		
Door een functiewijziging op mijn werk liep ik tegen mijn grenzen op. Tot die tijd vond ik dat ik alles moest kunnen en dan ook nog beter dan een ander. In de nieuwe functie lukte me dat niet. Op de website van Koos herkende ik me zelf in deze situatie. In eerste instantie riep ik de hulp van Koos in om mijzelf te veranderen zodat ik de nieuwe functie aan kon. Door de inzichten die de (Skype) sessies met Koos mij opleverden veranderde dit in een hulpvraag om mezelf minder zorgelijk te laten zijn en minder van me zelf te moeten.  
Door de praktische insteek van Koos, de kracht van de herhaling en zijn eigen methode die ik hierna ook zelf kan toepassen ben ik gelukkiger geworden, minder zorgelijk en moet ik minder van mezelf. Ik kijk in mijn werk meer naar wat bij me past dan naar wat ik van mezelf zou moeten kunnen.

Ik kan de counseling van Koos van harte aanraden!
Henk -  "Concrete resultaten in 5 gesprekken"

In december 2012 ben ik gestart met coaching bij Koos naar aanleiding van klachten van overspannenheid. Ik heb een lange periode hard gewerkt, zowel zakelijk als privé.

De 5 sessies met Koos waren scherp, gestructureerd en diepgaand. Iedere sessie kreeg ik concrete handvaten die ik direct in het dagelijks leven kan toepassen. Koos kan goed doorvragen en komt vanuit zijn natuurlijk belangstelling voor mensen snel tot de kern. Dit hielp om snel van mijn klachten af te komen. Daarnaast weet ik nu wat ik moet doen wanneer ik mijn valkuilen weer tegen kom.

Koos: bedankt!