De eerste stap

Cliënten geven mij vaak aan veel moeite te hebben gehad om mij voor hulp te bellen. Ze schoven het voor zich uit, gingen weer tevergeefs met zichzelf in de slag of zochten de oplossing op Google. Op deze manier hielden ze hun probleem vaak al jarenlang in stand, zonder een stap verder te komen. Jouw eerste stap vooruit is daarom het erkennen dat je een probleem hebt, accepteren dat het je hier niet meer alleen uitkomt en je dit nu samen met een deskundige wilt gaan oplossen. 

De tweede stap

Jouw tweede belangrijke stap kun je zetten door contact met mij op te nemen.  Je kunt dan jouw probleem eens met mij bespreken in een uitgebreid telefonisch intakegesprek
 
Uitgebreid intakegesprek

Cliënten willen vooral snel van hun probleem af. In het uitgebreide intakegesprek kunt je eens je verhaal aan mij kwijt, wat voor veel clienten al een fijn gevoel van opluchting en herkenning geeft. In dit gesprek gaan we samen onderzoeken wat je nu werkelijk dwars zit. Tijdens het gesprek probeer ik door vragen aan je te stellen erachter te komen wat de echte onderliggende oorzaak is van je probleem. Pas als we dit weten, kunnen we gaan werken aan de oplossing ervan. Aan het eind van de intake spreken we af wat we in de vervolggesprekken willen bereiken en leg ik je uit hoe ik dat wil gaan doen.  

De vervolggesprekken

In de vervolggesprekken bespreken wij jouw dieperliggende probleem verder en gaan we dit ook samen aanpakken. We maken hierbij gebruik van Mijn methodeIn de gesprekken maak ik je bewust van je onderliggende motieven en overtuigingen die jouw probleem veroorzaken. Je kijkt dan in je eigen spiegel, wat soms aardig confronterend is. Ik probeer jou weer zo de regie en kracht te geven in je eigen leven, dat je weer zelfstandig het probleem de baas kunt worden. Als gevolg van deze hernieuwde inzichten, kun je ook andere prioriteiten gaan stellen in je leven, keuzes maken en ernaar handelen. Tijdens de gesprekken reik ik je praktische oplossingen aan, waarbij je er steeds zelf voor kiest of deze wel of niet bij je passen.

Mijn boeken

Na het tweede gesprek ga je Mijn Boeken gebruiken. Deze boeken heb ik speciaal geschreven ter ondersteuning van mijn psychosociale coaching en counseling methode en worden steeds actief in de gesprekken gebruikt. Na een gesprek kun je hetgeen besproken is nog eens rustig thuis nalezen. Ook kun je bij toekomstige situaties, of gewoon periodiek, met de boeken controleren of je nog wel op de goede weg zit. Doordat deze boek de gesprekken extra ondersteunen, kunnen hierdoor het aantal consulten veelal gereduceerd worden. 

Onafhankelijkheid en geheimhouding
 
De gesprekken verlopen diepgaand en intensief. Volledig wederzijds vertrouwen en openheid is hierbij een voorwaarde. Om dit ook echt te kunnen bieden heb ik besloten om mijn praktijk onafhankelijk te voeren. Ik werk daarom alleen in opdracht van de cliënt zelf en niet in opdracht van een werkgever of een andere instantie. Werkgevers kunnen wel medewerkers naar mij doorverwijzen, maar de client zelf is mijn enige contact en betaald zelf de consulten aan mij.