Hersteltraining ziekte ME/CVS

In Almere worden speciaal ontwikkelde hersteltrainingen gegeven voor mensen met een terugkerende forse vermoeidheid, de ziekte ME/CVS en Fibromyalgie. Deze trainingen zijn erop gericht om van de ziekte ME/CVS en Fibromyalgie te herstellen door vaardigheden aan te leren die nodig zijn om je lichaam en geest weer in balans te brengen. De trainingen worden gegeven door de Psychosociale Therapeute Gabrielle McKinnon. 

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen waarbij het functioneren van het lichaam ontregeld is, waardoor er sprake is van een onbalans. Dit kan worden veroorzaakt door ziekte of stress. Soms spelen ook traumatische gebeurtenissen een rol. Een ‘chronisch overactief sympathisch zenuwstelsel’ ontregelt de hormoonbalans waardoor allerlei lichaamssystemen uit balans raken. Dit is vaak het geval bij die aandoeningen die vallen onder de zogenoemde ‘onverklaarde klachten’, zoals de ziekte ME/CVS. Daarnaast heeft deze training veel succes bij Fibromyalgie, depressie en angststoornissen.  


Doel van de training


  • de fysieke en mentale patronen te ontdekken die zorgen voor onbalans;
  • deze patronen te stoppen met een effectieve methode;
  • behulpzame patronen van doen, denken en voelen te creëren waardoor het zelfhelende vermogen optimaal wordt geactiveerd;
  • te ervaren en te weten hoe je je gezondheid en welzijn op een krachtige en blijvende manier kunt beïnvloeden.


Na de training weet je wat je belemmert en hoe je ervoor kunt zorgen dat je lichaam weer in balans komt.