DiŽtiste Almere voor hulp bij emotioneel eetgedrag

Veel mensen hebben meerdere pogingen ondernomen om af te vallen. Vaak speelt er meer dan alleen een inactieve en ongezonde levensstijl. Stress, somberheid , onvrede, onzekerheid en een laag zelfbeeld kunnen onderliggende oorzaken zijn voor jouw emotionele eetgedrag. Ik heb samen met diëtistenpraktijk van Baar, twee  programma's ontwikkeld om jouw emotionele eetgedrag aan te pakken.   

Emoties en (over)gewicht

Het doel van mijn psychosociale coaching programma is om jouw verstoorde emotionele eetgedrag te reduceren door het wegnemen van blokkades, spanningen en emoties die emotioneel eetgedrag kunnen uitlokken. Door deze spanningen eens los te laten krijg je ruimte en energie om andere prioriteiten te gaan stellen en keuzes te maken. Kiezen voor je gezondheid is, bij mensen met zwaar overgewicht, ook meteen kiezen voor gewichtsverlies. Mijn uitgebreide programma om jouw emotionele eetgedrag te reduceren kun lezen op de pagina: Afvallen Almere

Diëtistenpraktijk van Baar in Almere

Nicolien van Baar heeft vanuit haar vakgebied ook een programma ontwikkeld om emotioneel eetgedrag aan te pakken. Zij zegt over emotioneel eetgedrag:

"In mijn praktijk behandel ik veel cliënten met emotioneel eetgedrag. Ik bedoel hiermee geen eetstoornissen als Boulimia Nervosa of Anorexia, maar emotioneel eetgedrag als gevolg van bijvoorbeeld stress, onvrede en conflicten. Hierdoor kan een zodanig gevoel van spanning en onbehagen ontstaan, dat overconsumptie of juist onderconsumptie wordt uitgelokt. Naast overconsumptie constateer ik ook regelmatig ondervoeding. Het betreft hier cliënten die door ongezonde voeding hun lichaam in een constante staat van ondervoeding brengen, door hun lichaam te onthouden van essentiële bouwstoffen. Het gevolg is minder energie, waardoor je weerbaarheid en draagkracht afneemt. Bij overconsumptie kan ook de ongewenste combinatie van overgewicht en ondervoeding ontstaan”.

Behandel plan 

Bij het behandelen van verstoord emotioneel eetgedrag worden onderwerpen behandeld als bewustwording van je eetmomenten en eetmotivatie, verhoging weerbaarheid, voorbereid zijn op situaties, ondervoeding, volwaardige voeding en het stellen van realistische doelen. Meer informatie vindt je op de website van Diëtistenpraktijk van Baar in Almere.